Cum faci să nu te mai simți singur și trist/singură și tristă? 11 Sfaturi utile când ești deprimat/deprimată

0
5802
cum să faci să nu te mai simți singur

Ești o persoană minunata! Nimeni și nimic nu poate sta în calea fericirii tale. Trebuie doar să înțelegi cum se joacă jocul vieții! Acesta este primul pas spre împlinirea destinului tău minunat.

Maica Tereza: “Pacea începe cu un zâmbet …”

Ești ceea ce gândești. Ești rezultatul gândurilor tale. Schimbă-ți gândurile negative în gânduri pozitive imediat și te vei simți instant mai bine! Trebuie să realizezi este că ești proiecția propriilor tale gânduri dominante. Gânduri negative predominante => Stare emoțională negativă și sentimentele ce rezultă din această stare (supărare, singurătate etc.).
Prima reacție pe care trebuie să o ai este aceea de a-ți schimba imediat gândurile negative cu gânduri pozitiv-constructive. Autosugestia pozitivă este soluția cea mai la îndemână pe care o ai. Sa îți dau câteva exemple. Citește următoarele cuvinte:

 • Eu sunt un om bun;
 • Eu sunt o persoană pozitivă;
 • Eu sunt o persoana calmă;
 • Eu sunt o persoană minunată;
 • Eu sunt o persoană iubitoare;
 • Eu sunt o persoană veselă

Repetă afirmațiile de mai sus de 6 ori și vezi cum te simți. Îți ia doar 1 minut ca să te convingi singur de puterea autosugestiei.

Mai jos, în acest videoclip ai mai multe exemple de afirmații pozitive.

• Din ce cauză ai ajuns singur / singură?
Ce te face să te simți astfel?

Omul, prin structura sa, este făcut să interacționeze, nu să fie singur. Tocmai de aceea, când relațiile tale cu cei din jur par că nu merg, apare acest sentiment al persoanei singure și neînțelese de către nimeni. Cauzele pot fi diverse, însă fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm că aceste clipe dificile ne pot afecta starea de sănătate, putând provoca depresie, anxietate, insomnia sau alte probleme medicale.

De aceea trebuie să faci tot posibilul să eviți pe cât posibil astfel de momente, să eviți izolarea sau să te închizi în tine, separându-te de tot ce este în jur.

Primul pas în rezolvarea oricărei probleme pe care o întâmpini este conștientizarea. De altfel, cum poți să găsești soluțiile adecvate dacă tu nu știi sau nu realizezi care este problema cu care te confrunți? Este foarte important să detectezi cauzele reale datorită cărora ai ajuns în această stare.

Care crezi că sunt cauzele?
Concentrarea exclusiv în dezvoltarea carierei? Lipsa încrederii în alte persoane? Probleme apărute în perioada copilăriei? Te simți exclus de anumite persoane? Ești într-o țară nouă, într-un nou oraș și nu cunoști pe nimeni sau nu ai persoane de încredere cu care să poți interacționa?

Pe scurt, trebuie să analizezi care sunt cauzele care îți produc sentimentul de singurătate.

De exemplu, te simți singur pentru că te-ai mutat într-un oraș nou sau într-o țară nouă și nu ai nici un prieten alături de tine. Primul pas ar fi să încerci să îți faci prieteni în noul spațiu în care trăiești. Este greu în practică dar nu este imposibil, însă merită să încerci. Plafonarea și lamentarea nu îți vor aduce nimic bun.

• Schimbarea este cheia succesului! •

Orice problema ai avea o poți rezolva prin cunoaștere!

A doua fază trebuie să fie stabilirea obiectivelor. Obiectivul tău de acum este să ieși cât mai repede din această stare. De aceea, după ce îți dai seama care sunt problemele trebuie să începi imediat procesul de schimbare. De exemplu, ți-ai dat seama că nu ești un bun comunicator și din această cauză nu poți să vorbești foarte ușor cu alte persoane. Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să cauți cele mai bune informații din domeniul comunicării, care sunt cei mai buni specialiști și cum să elimini acest impediment din viața ta. Adică începi să lucrezi la problema pe care ai identificat-o până o rezolvi, indiferent de timpul pe care va trebui să îl aloci sau de sumele pe care va trebui să le cheltuiești.

Ce nu ar trebui să faci când simți că ești singur?

 1. Nu lăsa gândurile negative să te acapareze!
 2. Nu te izola de familia ta, de prieteni și de persoanele care țin la tine și te iubesc!
 3. Sa stai pe Facebook sau rețelele sociale 24/24 (Viata reala învinge virtualul. 😀)
 4. Să accepți alte tipuri de dependențe pentru a uita sentimentul de singurătate. Aici pot enumera dependentă de jocuri, alcool, substanțe interzise ș.a.m.d.
 5. Să nu faci nimic ca să ieși din această stare.
 6. Să respingi orice posibilă relație de prietenie.
 7. Să treci de la o extremă la alta.
 8. Să nu te informezi și să cauți soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

Găsește soluțiile adecvate problemei tale!

Pe lângă identificare și stabilirea obiectivelor poți apela la câteva soluții pe termen scurt sau lung prin care îți poți îmbunătății rapid starea de spirit, astfel încât să îți ofere tonusul necesar în viitorul proces al schimbării tale. Asta își propune și acest articol, să îți ofere câteva soluții ușor de aplicat.

1. Comunică! Vorbește! Interacționează!

Cel mai simplu lucru pe care îl poți face este să te reconectezi la societatea în care trăiești. Atenție! Cea mai bună comunicare este cea directă, nu prin intermediul rețelelor sociale.

Prietenii, rudele, familia îți pot alunga foarte repede sentimentul de singurătate. Pur și simplu ieșiți la o plimbare, un film sau la un eveniment în urma căruia să vă simțiți bine. Sună un prieten sau vizitează-ți familia, rudele sau persoanele apropiate. Ieșiți la o întâlnire, în oraș sau într-un loc în care să vă simțiți bine sau propune-le activități recreative.

2. Fii voluntar!

Voluntariatul te conectează cu oamenii din diferite categorii sociale, îți dă satisfacția că poți ajuta și în plus îți poate oferi experiența necesară într-un domeniu în care ulterior te poți angaja. Poți face voluntariat în funcție de pasiunile pe care le ai sau pur și simplu poți contribui la bunăstarea unor oameni necăjiți sau a unor comunități care au probleme. Te va ajuta să îți faci noi prieteni, să te menții activ din punct de vedere fizic și mental și să îți vei deschide noi orizonturi ale cunoașterii personale. În plus, te vei simți foarte bine alături de voluntari, împărțind împreună sentimentul binefacerii.

Poți începe căutările folosind aceste sugestii:

4. Fă mișcare!

O scurtă plimbare în aer liber sau o jumătate de oră în care să faci câteva exerciții fizice îți îmbunătățesc rapid sănătatea fizică cât și cea mentală. Un studiu realizat de Dr. John Bartholomew la Universitatea de stat din Austin, Texas, relevă faptul că o plimbare de 30 de minute în aer liber sau simple exerciții fizice îți îmbunătățesc rapid stare de spirit, oferindu-ți energia necesară pentru a trece prin clipele dificile. Totodată prin consumarea energiei într-un mod plăcut vei avea parte de un somn mult mai odihnitor și liniștit, somn binevenit în această perioadă.

4. Adoptă un animal de companie! Adoptă un viitor prieten!

Cum să îți facicâinele fericit

Un cățeluș, o pisicuță ori un alt animăluț gingaș poate să fie prietenul pe care ți l-ai dorit, un prieten care să te iubească necondiționat, să fie alături de tine mereu și să te țină permanent ocupat. :)) 😀

Susțin ideea adoptării unui animăluț bun. Crede-mă că ai o satisfacție mult mai mare atunci când salvezi un suflet, când îi oferi șansa unei vieții fericite alături de tine. Recunoștința lui va fi nemărginită. Te va băga în seamă tot timpul, va dori să se joace cu tine, îți va capta tot timpul atenția și cel mai important este că nu te va lăsa să te plictisești sau să fii singur în clipele grele pentru că îți va oferi dragostea și energia de care ai nevoie.

Sunt foarte multe site-uri în nișa adopțiilor, însă poți începe cu aceste link-uri:

5. Crează-ți un jurnal!

Jurnalul este cel mai fidel prieten pe care poți să îl ai. Nu te trădează, nu te bârfește, el doar îți ascultă problemele arzătoare, te ajută să te descarci și să te liniștești.

6. Căută persoane cu care împărtășești aceleași pasiuni!

Deși pare destul de dificil de pus în practică, șansa numită “internet” trebuie fructificată la maxim. Există comunități întregi pe Facebook, bloguri, forumuri și site-uri românești unde poți găsi oamenii care au aceleași pasiuni ca tine, alături de care poți organiza întâlniri, excursii sau diverse evenimente.
Atenție cu cine te încurci pe internet!!! Nu toți oamenii sunt îngeri.

7. Apelează la Sfânta VACANȚĂ!

Vacanțele sunt cele mai bune modalități prin care poți să cunoști oameni noi și locuri minunate, unde vei găsi liniștea și bucuria care îți lipsesc în această perioadă. Planifica și mergi în vacanța pe care ți-ai dorit-o. Starea de bine se va instala automat în mintea ta. 😀

8. Administrează-ți un somn odihnitor!

Sfaturi pentru un somn odihnitor și liniștit

9. Scapă de stres!

Cum scapi de stres? 46 de Metode și Tehnici de Relaxare prin care poți reduce stresul

10. Reconectează-te cu natura!

Mergi în parc. Plimbă-te în natură. Mergi desculț pe iarba verde, nisip sau pământ.

11. Citește cărți din categoria dezvoltare personală

Citește în special cărți de dezvoltare personală pentru că sunt foarte mulți autori care se concentrează pe subiectul pozitivitate, pe controlul și direcționarea constructivă a gândurilor.

Am scris un articol separat, intitulat “De ce este important sa citești cărți?“, care cred că iți este util.

De ce este important sa citești cărți? Află Motivele, Avantajele și Satisfacțiile aduse de citirea unei cărți

Cere ajutor specializat!

Apelează la un psiholog care să îți asculte problemele și să te ajute să treci peste această perioadă dificilă. Găsești liste întregi pe internet sau poți folosi link-urile de mai jos:

Caută un psiholog care crezi că te poate asculta și îți poate oferi ajutorul de care ai nevoie. Dacă nu te simți confortabil cu primul psiholog, schimba-l!

Alte articole interesante care tratează acest subiect:

Scrie un comentariu și descarcă-te!
Scrie un comentariu și ajuta-i pe cei care se confrunta cu astfel de probleme!

Îți mulțumesc pentru timpul tău! 😇

Autorul imaginii – https://pixabay.com/en/users/sasint-3639875/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here