Cum să îți revii și ce să faci după o despărțire dureroasă?!

4
14401
cum treci peste o despartire

Te-ai despărțit de partenerul tău și nu știi cum să reacționezi? Simți nevoia să îl suni în fiecare minut? Nu ai poftă de mâncare? Nu poți să dormi noaptea? Ești foarte supărată/supărat că nu îți dă nici un semn pozitiv?

Cel mai important este să ai RĂBDARE. Da, răbdare. Trebuie să iei o pauză în care să îți limpezești mintea și să te gândești ce vrei de la fostul tău iubit / fosta ta iubită, în cazul în care îți mai dorești ceva. Nu intra imediat într-o relație. Ar fi o mare greșeală pentru că  încă ești “conectat” la fosta iubire, ceea ce va dăuna viitoarei relații. Mai este și cazul, foarte probabil, în care vă veți împăca. Ce vei face atunci cu noua relație? În concluzie, nu are rost să te grăbești. Crede-mă că îți trebuie o perioadă de liniște și deconectare de la tot ce a fost în trecut.
În primul rând, în această perioadă de pauză, trebuie să te hotărăști ce vrei de la tine, de la relație și de la fostul tău partener.

 • Dorești sau nu să vă reîmpăcați?
 • Ce nu a mers între voi?
 • Ce se putea face ca să fie mult mai bine, astfel încât să vă înțelegeți?
 • Cum vă înțelegeați?
 • Ce tip de persoană este?
 • Te vezi în viitor alături de el/ea ?
 • Ești o persoană de calitate?
 • Nu te-ai implicat suficient?
  Ce amintiri frumoase ai alături de fostă sau fostul tău?

Pune-le în balanță cu amintirile neplăcute! Evaluează relația și trage concluziile potrivite!

Acum, sincer îți spun, există următoarele variante:
1. După o perioadă să vă împăcați și să înțelegeți unde ați greșit, apoi să treceți mai departe și să construiți relația pe care v-ați dorit-o amândoi;
2. Să vă împăcați dar reproșurile, certurile și neînțelegerile să ducă din nou la despărțire;
3. Unul dintre voi să dorească împăcarea iar celălalt nu își va dori și nu vă veți mai împăca;
4. Să nu vă mai împăcați niciodată pentru că nu mai găsiți nimic în comun;
5. Să apară în viața unuia dintre voi o a treia persoană iar situația se complică extrem de mult;
6. Să vă găsiți parteneri noi în această perioadă și să treceți într-o nouă etapă a vieții voastre.

Învață din greșelile pe care le-ai făcut!
Cel mai important este ca această lecție de viață să o folosești în viitor. Ce nu a mers și ce puteai să faci în acest sens? Ce tip de persoană îți dorești cu adevărat? Perfecțiunea nu există, asta este foarte clar, însă poți să îți stabilești câteva repere pe care le dorești de la partenerul tău precum: sinceritate, moralitate, să aibă o educație bună etc.

Acceptarea duce la recuperare.
Primul pas spre recuperare după o astfel de despărțire este să accepți ceea ce a fost, bun sau rău, în relație. Tot ce poți face este să folosești această experiență de viață în viitor, în dezvoltarea ta personală. Acum este momentul să treci la un alt nivel, superior celui în care ai fost. Să luăm un exemplu. Să zicem că problemele financiare v-au făcut să vă despărțiți. În acest caz, trebuie să te gândești cum poți rezolva partea financiară fără a cădea în extreme precum “zgârcenia absolută”, să faci orice pentru bani sau să te transformi într-un hoț, profitor, într-un om fără scrupule. Trebuie să rezolvi partea financiară în condiții de moralitate. Fii om! Zic.

Stabilește-ți obiective pentru viitor

Acceptă trecutul așa cum a fost. Nu ai ce să mai faci. 100% nu îl mai poți schimba. Crede-mă pe cuvânt! 😀 Eliberează-te de sentimentul de vinovăție, de “nu am făcut bine”, “dacă ar fi fost altfel” etc. Chici ce? Chiar nu mai poți schimba nimic. Însă îți poți pune amprenta în mod decisiv asupra viitorului tău. Aici este baiul. Cum gestionezi viitorul astfel încât să fii fericită / fericit și să te simți o persoană împlinită. Totul pleacă de la propria ta gândire și viziune despre viitor.

Fă o pauza!

Evita o perioadă orice contact cu fostul. Amândoi aveți nevoie de o pauză în care să vă dați seama în ce direcție veți merge. În această perioadă vă puteți regăsi sau vă puteți crea un nou viitor diferit. Legile universului nu îmi permit să îți spun exact ce ți se va întâmpla, însă 100% ai nevoie de o perioadă fără ea / el cum și ea / el are nevoie de același lucru. Cea mai nepotrivită soluție posibilă este să vă stresați reciproc cu mesaje, apeluri, postări pe rețelele sociale sau alte nebunii de acest gen. Nu veți rezolva nimic. Din contră, vă veți îndepărta și mai mult unul de celălalt. Ia această pauză ca pe un post negru, un post al regăsiri sufletești, al regăsirii mentale.

Ce NU trebuie să faci în această perioadă

Să asculți muzica tristă. Nu ar trebui sub nici o formă să asculți muzica tristă. Te va deprima și mai tare, îți va bloca mintea și îți va induce excesiv sentimentul de pierdere al partenerului.


Cam asta este ritmul potrivit. Zâmbește ființa tristă! Nu este un facultativ. 😀 Este un ordin! :))

Să nu faci nimic. Adică să stai așa, lemn Tănase, jucând la trecerea timpului că poate, poate din cer va pică ceva și pentru tine. Dacă acest om poate înseamnă că poți și tu.

Să îți suni fostul partener. Îl stresezi și îl vei îndepărta de tine. Chiar dacă pe moment ți se pare cea mai bună soluție și dacă îți iese pasența acum, pe termen scurt, pe termen mediu și lung 100% îl vei îndepărta de tine. Lasă timpul să crească atracția, pasiunea și dorința dintre voi. Oferă-i timp! Ai răbdare!

Să te gândești la ea / el tot timpul. Te va împiedica să gândești corect și vei lua cele mai proaste decizii cu putință. Bine, este inevitabil să nu îți mai fuga câte un gând la fosta / fostul dar nu trebuie să o transformi în obsesie. Controlează-ți gândurile!

Să îi arăți cât ești de trist/a. Indirect îl / o va face să se simtă bine. Acest concept psihologic îl poți verifica în orice. De exemplu, dacă tu ești om sănătos și întâlnești un orb, pe o parte simți tristețe pentru acea persoană dar pe altă parte, în subconștientul tău, te simți bine că nu ești și tu în situația lui. La cote rezonabile poți face același paralelism cu ceea ce se întâmplă într-o despărțire. Cel care suferă cel mai mult este cel care vrea și arătă că suferă.

De ce nu este indicat să te implici imediat într-o nouă relație?

Mi se pare soluția greșită. Poate în condiții excepționale este bine, ca de exemplu, când redevii om din “sac de box”. În rest, atunci când este o despărțire după o mare dragoste, divorț ș.a.m.d. nu este indicat să intri imediat într-o nouă relație. Este o întreagă poveste pe acest subiect însă, distanțează-te puțin de ceea ce ți se întâmplă acum și gândește-te cum te-ai simți dacă fosta / fostul tău ar intra imediat într-o relație cu persoana cu care bănuiai că te înșeală, cu un cunoscut, sau chiar cu un necunoscut și tu vezi că în timp ce suferi fosta ta iubire se distrează cu noul partener de viață? Cam cum te-ai simți? Atunci chiar dacă vă veți împăca, rănile provocate vor rămâne și vă vor afecta pe termen lung.

O să zici, gata s-a terminat definitiv, deci nu mai are rost și acum îmi fac o nouă relație. Există și această variantă plauzibilă. Ce vei face când în timp ce ești cu respectiva persoană tu te vei gândi și îți vei dori să fii cu fosta / fostul?
Situațiile sunt multe și complexe. Eu consider, bazându-mă pe propria experiență, că este nevoie de ceva timp pentru “vindecare”.

Nu lasă gândurile negative să te afecteze!
Fă tot posibilul și nu îți lăsa gândurile să “zburde” după cum doresc ele. Poți aluneca foarte ușor în depresie și crede-mă că numai de asta nu ai nevoie în această perioadă. Să ajungi în genunchi să ceri împăcarea, să ajungi la gesturi disperate și alte nebunii de acest gen îi vor aduce fostului partener doar spaima și distanțare față de tine. Gândește pozitiv despre tine și viitorul tău. Orice om trebuie să aspire la bine, nu la rău. Ai un viitor minunat în față. Trebuie doar să îl planifici, să te organizezi și să îl realizezi. Din fericire, totul depinde doar de tine. 😀


Inevitabil va fi bine … 😀

Cum treci prin această perioadă dificilă?
Sfaturi utile:

Primii pași …

Descarcă-te!
Plângi atunci când simți nevoia să te descarci. Crede-mă că nu este nici o rușine să plângi. Plânsul nu-i de formă, plânsul te transformă într-o persoană mult mai liniștită și mai pregătită pentru un somn de refacere. 😀

Iertarea este cel mai bun vindecător!

Iartă-ți fostul partener! Mergi mai departe!
Nu vei rezolva nimic dacă urăști, dacă îți consumi energiile cu sentimente negative. Ura este soluția greșită. Rămâi cu lucrurile frumoase și mergi mai departe fără să te cantonezi în sentimente care să te încarce negativ pentru viitoarea relație.

Revenirea …

Fii activă! / Fii activ!
Acum este momentul în care să îți consumi toate energiile pe care le ai, fie ele pozitive sau negative. 😀 Nu sta locului nici măcar 1 minut. În acel minut cu siguranță te vor copleși gândurile despărțirii. Pe scurt: sport, dansuri, plimbări, vacanță, relaxare, prieteni, familie etc. 😀

Scrie! Crează-ți un jurnal cu experiența pe care o trăiești!
Una dintre cea mai simplă metodă și cea mai la îndemână este să scrii tot ce îți trece prin cap în aceste momente. În primul rând te descarci. În al doilea rând te ajuta să îți limpezești mintea și în timp, ceea ce ai scris, te va ajuta să iei deciziile corecte. Scrie ce a fost bine și ce a fost rău, ce se putea face mai mult pentru relație și nu s-a făcut și scrie tot ceea ce simți rău în tine în aceste momente grele. După o repriză bună de scris te vei simți mai bine și mult mai “descărcat”.

Este una dintre cele mai utile metode prin care poți lua decizii în toate domeniile. De fiecare dată când te simți rău scrie și descătușează-ți emoțiile negative. Un jurnal este bine venit oricând.

Activități recreative
Fă o plimbare în natură pentru a te deconecta. Mergi desculț prin iarba verde. Fă un duș cald. Îmbracă-te în hainele preferate. Ascultă muzica VESELĂ (nu ascultă muzica tristă pentru că te deprimă). Gătește-ți și savurează mâncarea preferată. Fă ceea ce te relaxează, te deconectează de la tensiunea pe care o ai acum.

Fă sport! Fă mișcare!
Sportul îți consumă energiile negative. Este magic atât pentru că te face să uiți de despărțire cât și pentru că îți obosește organismul, astfel încât vrei reuși să dormi mult mai bine.

Somnul Magic 😀
Odihnește-te!

Fa tot posibilul să dormi cât mai mult posibil. Este foarte greu în perioada asta. Știu. Apar insomnii, gândurile te copleșesc și te fac să stai până treaz până noaptea târziu. Corelează informațiile din acest articol cu cele din articolul pe care l-am creat separat

Sfaturi pentru un somn odihnitor și liniștit

Cu siguranță te vor ajuta toate aceste informații.

Mănâncă sănătos și regulat. Hrănește-ți mintea! Hrănește-ți corpul!
Acum este momentul să îți amintești de cele mai bune feluri de mâncare și de preferințele tale culinare. Un corp sleit de puteri este slab. O minte obosită și stresată, cum este în această perioadă a despărțirii, te împiedică să gândești corect și să iei cele mai bune decizii. Nu ai poftă de mâncare, tocmai acum nu ai, dar trebuie să faci tot posibilul să mănânci și să îți menții starea de sănătate bună și energia, să poți procesa tot ceea ce se întâmplă. Fă tot posibilul să mănânci! Dacă observi că nu ai altă soluție, mănâncă forțat. Un alt argument este că te poți îmbolnăvi. Crede-mă că după două săptămâni, în care nu m-am omorât cu mâncatul, nu m-am simțit prea bine. M-am privat de somn și hrană și numai decizii bune nu am luat. Învață din experiența mea și nu risca sa înveți din experiență proprie. 😀

Socializează, dar nu te implică imediat într-o relație nouă!
Socializează cu familia, cu prietenii, amicii sau cunoscuții. Nu cred că ar fi cazul să vorbești despre despărțire decât cu prieteni extrem de buni. Dar nici cu ei nu este indicat din mai multe motive. Primul ar fi că există posibilitatea să primești sfaturi proaste. Din dorința de a face bine, un prieten te poate determina să iei o decizie greșită. Al doilea motiv ar fi că nu este bine să te gândești tot timpul la această despărțire pentru că nu vei face decât să retrăiești emoții negative care te vor duce către disperare, dor de nestăvilit și numai lucruri bune nu apar. În plus, te va face să te încarci cu și mai multe gânduri. Dacă simți nevoia neapărat să vorbești ca să te descarci o poți face pentru că te poate ajuta în anumite condiții. Oricum ar fi tratează cu echilibru, pe cât posibil, fără să exagerezi în aceste discuții. Trebuie să încerci să fii rațional nu disperată / disperat.

Nu consuma alcool, substanțe stupefiante sau alte nenorociri de acest gen.
Alcoolul este cea mai proastă soluție posibilă. Atunci îți vine să suni în disperare fostul ca să îi spui prostii cât tine de mari și simți că vine “sfârșitul”. Cele mai proaste decizii se iau la băutură.

Râzi! Acum este momentul potrivit. 😀
Este plin internetul cu filmulețe distractive, comedii și tot felul de lucruri trăznite de care te poți amuza.

Comedii / Filmulețe distractive

Poți revedea comediile preferate sau filmulețele care știi cu siguranță că te înveselesc. O altă variantă este folosirea listelor cu filme care pot fi găsite foarte ușor pe internet:

Gândește pozitiv!
Starea ta de spirit vine întotdeauna din interiorul tău. Ești și vei fi ceea ce gândești în proporție de 100%. De aceea trebuie să fii optimist și să crezi și să lucrezi astfel încât să fii fericit și împlinit.

The Power of Positive Thinking

Gândirea pozitiva îți determina rezultatele

Terapie psihologică.
Primul tău impuls ar fi următorul: “Nu am înnebunit”. Nici nu trebuie. La psiholog mergi dacă simți nevoia să comunici cu un specialist care te poate ajuta să treci peste momentele nefaste ale despărțirii. Nu toți putem trecere atât de ușor peste astfel de clipe. De aceea, când simți că pur și simplu ești copleșit ar fi cazul să apelezi la un psiholog care să te ajute, cu sfaturi profesioniste, să te refaci mental cât mai rapid cu putință.


Cum să-ți revii după despărțire


De ce ar trebui să ții cont în cazul în care dorești să vă împăcați?

Motivele pot fi diverse: împreună aveți copii, ai greșit față de fostul, vrei a doua șansă, acorzi a doua șansă, o iubești foarte mult, simți că este partenerul cu care vrei să îți continui viața ș.a.m.d.

În primul rând ar trebui să ții cont și să aplici sfaturile pe care le-am enumerat mai sus.

Trebuie să înțelegi care sunt cauzele care au dus la despărțire. Acceptă ceea ce a fost, cu bune și cu rele, după care trebuie să analizezi ce poți îmbunătății la tine astfel încât să poți da relației un suflu nou. Stabilește-ți obiective foarte clare! Ia o pauză de la fostul tău parter. Dacă nu iei această pauză și vei continua să îl stresezi cu apeluri și alte lucruri de acest gen îl vei pierde 100% pentru totdeauna și îl vei trimite în brațele altei persoane. De fiecare dată când suni în această perioadă trebuie să știi că mai faci un pas spre despărțirea definitivă și îl mai împingi un pic către o nouă relație. Evită lucrurile care te fac să te simți rău și deprimat (vezi =>”Ce NU trebuie să faci în această perioadă”). Nu suna, nu contacta, nu te pune plângând pe Facebook, nu posta lucruri moraliste, nu îi trimite mesaje prin interpuși! Fă o pauză în care să îți limpezești mintea. Fă tot posibilul să nu lași gândurile negative să te copleșească și să iei decizii necugetate în această perioadă. După ce te-ai descărcat, ai plâns, ai vorbit cu prietenii cei mai buni și le-ai povestit ce s-a întâmplat, evită orice fel de discuție despre despărțire sau despre fostul. Este suficient!

Ia parte la activitățile recreative la care poți participa. Fă sport! Fă mișcare! Odihnește-te! Mintea ta are nevoie de odihnă pentru a lua cele mai bune decizii. Trebuie să fii lucid acum. Mănâncă sănătos și ordonat. Corpul tău are nevoie de energie. Evită alcoolul, substanțele interzise sau alte porcării de acest gen. În primul rând alcoolul nu face decât să te transforme într-un om necugetat și vei lua cele mai proaste decizii. Te va apuca dorul, vei dori să suni întruna, te va face să te simți singur și neajutorat, trist și amărât. Înveselește-te, uită-te la comedii, la filmulețe trăsnite, ascultă muzica optimistă, care să te facă să te simți bine. Gândește și fii tot timpul optimist! Gândirea pozitivă te va duce către succesul dorit. În acest timp, dacă te ține buzunarul, apelează la un psiholog care să te ajute să devii mai puternică, mai încrezător în forțele proprii. Dacă nu, autosugestia pozitivă este arma ta.

Acum, după o perioadă, dacă amândoi vă doriți reîmpăcarea, prin interpuși, direct sau indirect unul dintre voi va da un semn. Vei primi un mesaj, te va suna, prin intermediul prietenilor comuni afli că ar dori să vă împăcați etc. Sunt foarte multe semnale care se pot transmite. Situațiile diferă de la caz la caz însă dacă este dorința de împăcare semnalele se vor transmite de către unul dintre parteneri. Atunci este momentul potrivit să bați apropoul, să faci o invitație sau să Accepți o invitație la o plimbare, un suc, un film etc.

Nu te hazarda! “Da, vreau, vreau să ne întâlnim… Cum zici tu, așa facem ….” și alte bla-blauri de acest gen. Nu trebuie să cazi în genunchi, să te umilești și să te rogi să vă întâlniți sau să accepți în stil servil orice propunere. Păstrează decenta, liniștește-te și stabiliți de comun acord o locație liniștită, unde vă puteți relaxa și veți putea petrece momente plăcute împreună, fără să fiți deranjați sau incomodați de alte aspecte.

În cazul în care te sună, nu te apucă să te jălești în telefon, să ai o voce de om bolnav și nefericit. Vorbește degajat ca și când ai te-ar suna cea mai bună prietenă și tu te bucuri de apelul primit. Fii fericit/ă și bucură-te de conversație. Fără încrâncenare și reproșuri! Fără lălăială prin telefon!

Cum ar trebui să arate prima întâlnire? 😀

Ideea centrală a aceste întâlniri este să vă simțiți bine împreună, să râdeți, să vă bucurați ce acele momente. Începând cu această idee urmează călătoria …

Fii punctual!

Adoptă o ținută nouă! Îmbracă-te în ceva atrăgător, într-o ținută nouă. Abordează o freză nou dar decentă sau o coafură pe măsură. Acum nu trebuie să exagerezi să îți faci cine știe ce nebunii in cap doar ca să fii schimbat. Păstrează bunul simț și sigur vei face o impresie bună. :))

Fii încrezător! Pieptul afară, privirea spre ea / el. Nu privești în jos, nu privești în sus, la cer, că nu îți pică nici o pomană. Fii vesel! Zâmbește tot timpul!

Comportă-te ca și cum te-ai întâlni cu cel mai bun prieten pe care îl ai. De fapt, voi trebuie să fiți cei mai buni prieteni.

* În momentul întâlnirii nu sări imediat să o/il săruți. Așteaptă momentul potrivit. Cu siguranță dacă vă veți simți confortabil totul va veni de la sine.

Fii atentă / atent la tot ce zice și ce face! Astfel poți găsi oportunități pentru dezvoltarea discuției într-un mod plăcut.

Partea cea mai grea, dar cea mai importantă. Nu te apuca să îi reproșezi!

Evita discuțiile despre despărțire și discuțiile contradictorii! Discutați despre altceva: subiecte relaxante, amintiri plăcute, întâmplări amuzante din ultima perioadă, în general vorbiți despre lucrurile de tip “Fetițele Powerpuff”. 😀 Un fel de Zen absolut. 😀

Dacă nu ai idei de întrebări folosește o parte din întrebările prezentate în acest articol:

144 de Întrebări pentru prima întâlnire. Când, ce și cum să pui întrebări.

Folosește-le pe cele mai interesante, fără să zgândări amintiri neplăcute din trecut!

Iartă și mergeți împreună mai departe! Doar așa veți putea să treceți peste această perioadă. Dacă vă veți apuca de reproșuri nu aveți nici o șansă. Când discuția se îndreaptă spre reproș schimba-i direcția către alte subiecte.

Caută atât în discuție cât și în cele ce vor urma lucrurile care vă unesc, care vă fac să vă simțiți bine. Dezvoltă discuția într-un mod pozitiv.

Pur și simplu trebuie să vă redescoperiți. Reproșurile și ceea ce nu a mers vor duce inevitabil la conflict. Trebuie doar să vă simțiți bine și să petreceți timpul ca cei mai buni prieteni. 😀

Amintiți-vă clipele frumoase, glumiți, zâmbiți.

O floare, o atenție, un mic cadou simpatic, ceva frumos, ceva deosebit, scos din joben, la momentul oportun vă poate aduce clipa dorită.

Zâmbește! Cel mai important lucru este să zâmbești tot timpul. 😀 Starea de bine se va transmite partenerului și te va percepe într-o lumină pozitivă. 😀

Spre sfârșitul întâlnirii, dacă totul a decurs bine, sugerează-i o nouă întâlnire. De exemplu: “vineri este premiera unui film extraordinar, vrei să mergem împreună să îl vedem?” Folosește-te de orice eveniment sau oportunitate. Asta dacă nu îți face iubită / iubitul tău propunerea. Trebuie să fii atent și să cauți momentul potrivit pentru astfel de întrebări.

Următoarele întâlniri trebuie să se desfășoare în același climat al fericirii, al momentelor plăcute consolidând astfel relația voastră, redescoperindu-vă sentimentele reciproce și nu te opri până nu veți ajunge doi bătrânei simpatici care se bucură de nepoți și strănepoți. 😀

În final …

Aplică ce crezi că te poate ajuta. Am încercat pe cât posibil să îți ofer informații care să te ajute. Mai mult ca sigur mai erau multe de spus dar nu pot acoperi toate variantele posibile într-un singur articol. Cauta informații care să te ajute, studiază, analizează-te și fă tot posibilul să progresezi. Despărțirile pot fi simple sau complexe. Diferă de la caz la caz: Intensitatea, cum v-ați despărțit, reîmpăcare sau nu ș.a.m.d. Îți recomand să citești cu atenție ce am scris în acest articol. Multe din informații sunt din experiența proprie. La fel ca tine am suferit și eu, am plâns, m-am văicărit, nu am mâncat câteva săptămâni, am fost deprimat, am făcut numai prostii. Această experiență mi-a folosit și m-a ajutat să progresez, să trec la un nou nivel. Am devenit mult mai puternic și am progresat. Totuși cred că nu vrei să treci prin ce am trecut eu. Încearcă să folosești pe cât posibil sfaturile pe care ți le-am oferit. Dacă eu aveam toate aceste informații acum câțiva ani… atunci… altfel se scria istoria. Dar din greșeli învățăm toți și datorită lor apare și progresul. Știu că este un pic obositor să citești acest articol interminabil dar pentru cei aflați în necaz este un articol necesar.

= Ești 100% ceea ce gândești. =
= Gândește corect și vei fi răsplătit! =
= Schimbă-ți gândurile negative și înlocuiește-le cu gânduri bune, pozitive! =

Schimbându-ți gândirea, îți schimbi viața!

Tu cum treci sau ai trecut peste despărțire?

Contribuie la îmbunătățirea acestui articol cu experiența pe care ai avut-o în urma despărțirii, a reîmpăcării. Ce ai făcut? Cum a fost? ș.a.m.d. S-ar putea să ajuți și alte persoane care sunt în această situație.

Aștept comentariile voastre cu păreri, idei, povești de viață și încurajări pentru cei care se găsesc în momente dificile.
Ajută și vei fi ajutat … 😀
Dăruiește și vei primi înzecit … 😀

 • Iar dacă ești în toiul despărțirii, simplul fapt că vei scrie un comentariu te va ajuta să te descarci și să îți dai seama ce se întâmplă cu tine în aceste momente.

Încă ceva …

Îți recomand să citește aceste cărți (îți vor fi mai folositoare ca orice):

 • Gerald G. Jampolsky => Iertarea – Cea mai mare putere vindecătoare (Titlul original – Forgiveness: The Greatest Healer of All)
 • Jamie Smart => Despre claritate –  (The Little Book of Clarity: A Quick Guide to Focus and Declutter Your Mind)
 • Brian Tracy => Schimbând gândirea, îți schimbi viață (Change Your Thinking, Change Your Life: How to Unlock Your Full Potential for Success and Achievement)
 • Napoleon Hill => Regulile de aur ale lui Napoleon Hill
 • Napoleon Hill => Think & Grow Rich / De la idee la bani (sunt capitole foarte, foarte bune despre dezvoltarea personală)
 • Brian Tracy => Goals – How you can achive anyting you want – Faster that you even thought possible (în limba română titlul este “Îndeplinirea țelurilor”, dacă nu mă înșel)O parte dintre ele le puteți închiria și citi în limba engleză pe https://openlibrary.org. Dar eu zic că este mai bine să le cumpărați și să le aveți în bibliotecă pentru că nu sunt prețuri mari.
  * La primele 2 cărți mesajul este important.
  ** Următoarele 4 te introduc în mecanismul înțelegerii gândirii și organizării vieții.
  *** Toate cărțile menționate aici au o mare valoare dacă înțelegeți conținutul lor. Le-am citit personal și vi le recomand 100% cu încredere.

De ce este important sa citești cărți? Află Motivele, Avantajele și Satisfacțiile aduse de citirea unei cărți

Mulțumesc pentru comentarii! 😇

Imagine – https://pixabay.com/en/sunflowers-field-woman-yellow-3640938/

4 COMENTARII

  • Cunosc sentimentul. Acest articol l-am scris din propria experienta si cred ca multe dintre sfaturile de aici te vor ajuta. Fa tot posibilul si nu lasa gandurile negative sa te afecteze! Fii activ! Fa sport cat mai mult, mananca normal(chiar fortat daca nu ai pofta de mancare) si organizeaza-ti cat mai multe activitati recreative! Ar fi bine daca ai dormi in aceasta perioada si ai prinde perioada cuprinsa intre orele 23-01 – https://www.sfaturi.net/sfaturi-pentru-un-somn-odihnitor/ (pentru ca este cea mai buna). Putin mai mult credinta in Dumnezeu nu ar strica in general. Cel mai important este ca dupa ce te descarci unui prieten/unei prietene sau scrii in propriul jurnal (depinde cum preferi sa te descarci) sa faci tot posibilul sa iti ocupi mintea cu orice altceva in afara de fosta. Citeste cu foarte mare atentie articolul pentru ca sunt foarte multe sfaturi bune.
   Hrana sanatoasa! Somn! Socializare! Sport! Activitati Recreative! Distractie! Razi! Gandeste pozitiv!
   Fara muzica depresiva, alcool sau alte nenorociri de acest gen. Fii tare!

   Uita-te la acest videoclip
   https://www.youtube.com/watch?v=GSayMXTaQY8
   O sa il adaug si pe blog. Daca acest om a reusit si se bucura de viata desi are aceasta problema, cred ca o poti face si tu, Adrian.

   Multa sanatate!

   Stefan (^_^)

 1. Salut Stefan! Am 32 de ani si acuma 6 luni am trecut printr-o despãrtire dupã 12 ani de relatie si a fost un soc pt mine la început, nu imi venea sa cred când mi-a spus, eu am plecat din Irlanda unde locuiam împreunã pe data de 12martie si Fosta pe data de 29martie mi-a dat vestea 😨 Vreau sã îti spun cã au fost clipe foarte grele pt mine deoarece Mama mea era foarte grav bolnavã(ma refer la trecut pt ca a murit acuma o lunä 😢) si trebuia sã fiu actor sa joc rolul unui om plin de viata cum mã stia Mama si am jucat rolul asta vreo 2 luni pânã a afla si Mama, Bunica. Vreau sã îti spun cã a fost un calvar pt mine, nu aveam pofta de mancare si nu aveam chef de nimeni si nimica, deabea asteptam sa ajung in apartamentul meu sã beau si sã uit de supãrare ( stiu ca a fost total gresit dar nu o sunam sau sã ii dau mesaje, doar mi-am înecat amarul în bãuturã 🍸🍷🍻😴)
  Noi locuiam în Irlanda unde doar ce ne-am cumparat un apartament impreunã în luna Ianuarie si am ajuns seara în apartament unde avem 2 dormitoare am luat o sticlã de wiskey frumos in camera aia goala si am stat acolo pt ca dacã mergeam in camerä unde era Fosta o strângeam de gât si mergeam la puscarie aiurea 😈 asa ca dimineata am mers si mi-am cumparat un sandwich, am mers frumos inapoi in camera mea sa mãnânc linistit doar cã fosta a venit si a batut la usa sa mergem sa vorbim in sufragerie ce si cum, ne-am pus la masa am împãrtit sandwichul si a început sa îmi zicã, ca se vede cu cineva si ca dacã ma iubea nu se vedea cu respectivul. Eu cu lacrimi in ochi i-am multumit frumos ca a fost sincera cu mine, am zis ok macar mi-a zis nu m-a tinut de Fraier si am venit înapoi in Romania pt cã trebuia sa am grija de Mama si de Bunica.

  Sti ce m-a supat cel mai tare pt cã prin luna Mai, Fosta si-a pus o poza cu un baiat sau el i-a dat tag si am intrat la el pe profil sa vad de curiozitate ce om ii 😠 si am avut o mare surprizã, el avea o pozã cu ea in brate pe data de 11martie seara si ea pe mine m-a dus la aeroport pe 11martie dimineata 😆 oare sã fie o simplã ciincidentã sau?

  Nu am mai deranjat-o cu nimica pe fosta de atuncia pt ca am blocat-o peste tot doar pe WhatsApp vorbim prin mesaje doar strictul necesar or cã nu vreau sä îmi lungesc Suferinta.

  Am stat lãngã un om pe care nu l-am cunoscut deloc si i-am oferit toatä iubirea mea, toate poftele si a fost/vizitat împreunã aproape în toatã lumea.

  Au trecut 6 luni de la despãrtire si încã nu sunt vindecat complet.

  Articolul tau este foarte bun si gasesti multe sfaturi ajutãtoare.

  • Salut, Dan! Citește mesajul până la final. 😀

   Foarte bine că ți-ai păstrat calmul. Nu are rost să faci gesturi necugetate. În primul rând băutura nu este o soluție. Elimină-o din viață ta! Ai nevoie de un creier funcțional 100%, nu de un creier distrus. În schimb, cunoașterea este o soluție. Ea te poate înălța, te poate ridică la un nivel superior. Cel mai bun lucru este să iei tot ce a fost bun din relatie, după care lasă trecutul, acolo, la locul său și gândește spre viitor! Cu siguranță vei găși o nouă iubirea, poate și mai mare decât a fost precedentă. Legea compensației este valabilă și pentru tine dacă vei gândi cum trebuie. Dacă tu gândeșți cu încredere și îți formezi imaginea mentală a dorinței, al femeii dorite, cu siguranță vei găși marea dragoste mai repede decat te astepti.

   Am câteva sfaturi pentru tine pe care o să le adaug în articol pentru ca au o utilitate foarte mare.

   Caută și citește cărțile acestea (le poți cumpără online/ anticariate / sau citi la orice biblioteca pubică – nivel mediu-mare):

    Iertarea – Cea mai mare putere vindecătoare – Gerald G. Jampolsky
    Despre claritate – Jamie Smart
    Schimbând gândirea, îți schimbi viață – Brian Tracy
    Regulile de aur ale lui Napoleon Hill – Napoleon Hill

   Poți să adaugi și Think & Grow Rich / De la idee la bani – Napoleon Hill (sunt capitole foarte, foarte bune despre dezvoltarea personală)

   *Te pot costa ~50-70 lei dacă știi de unde să le cumperi. Vor fi cei mai buni bani investiți de ține în această perioadă.

   Să îți mai spun un mic secret. Controlează-ți gândurile! Lasă totul deoparte și gândește doar la bine atât în ceea ce privește propria persoană cât și despre alte persoane. Omul este rezultatul gândurilor sale dominante. Iar tu vrei să fii rezultatul unor gânduri bune. 😉

   Adaugă cele 6 mari legi universal valabile în toate domeniile: legea cauzei și efectului, atracției, corespondenței, așteptărilor, credinței, compensației. Le găseșți pe net sau frumos conspectate în cartea lui Brian Tracy – Cele 100 de Legi Absolute Ale Succesului în Afaceri (Legile vieții).

   După ce o să citeșți, o să înțelegi de ce ți-am sugerat toate acestea. 😉

   Ai încredere în tine!
   Ai o viață minunată înainte care te așteaptă. Înfruntă greutățile cu bărbăție și nu te lăsă doborât niciodată.
   Nimic nu este întâmplător în viață. Acesta este doar un test și îl vei trece cu succes.

   Numai bine!
   Un gând bun!
   Sandu Gh. Ștefan 👼

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here