144 de Întrebări pentru prima întâlnire. Când, ce și cum să pui întrebări.

1
22863
Intrebari pentru prima intalnire

Ești în fața primei întâlniri și nu știi despre ce să discuți sau ce întrebări să pui? Nu știi cum să creezi un dialog plăcut, relaxant și interesant cu persoana cu care te vei întâlni? Stai liniștit! Nu ești prima și nici ultima persoană aflată în fața acestei dileme. Toți ne întâlnim cu un astfel de eveniment, cel puțin o dată în viață. Important este să ai atitudine, încredere în tine și să îți dorești să te simți bine alături de persoana cu care te vei întâlni.
În acest articol vă propun 144 de exemple de întrebări pentru prima întâlnire valabile atât pentru fete / femei cât și pentru băieți / bărbați. Nu trebuiesc învățate robotic. Nu are sens să te fâstâcești la întâlnire când nu îți amintești un cuvânt din întrebare sau ordinea întrebărilor. Nu aceasta este ideea. Sunt pur și simplu întrebări de la care poți să pornești într-o conversație sau care te pot ajuta atunci când ești în pană de idei și subiecte pe care să le discuți. Nu trebuie să repeți întrebările ca un roboțel. Folosește-ți propria personalitate, propriul vocabular, folosește-ți mintea!

Prima întâlnire este foarte importantă pentru ambii parteneri. Deci și pentru el sau pentru ea. De aceea de cele mai multe ori apare nervozitatea iar discuția intră într-un blocaj. Partenerii conversației intră într-un vid de idei și subiecte pe care să le discute, încep să fie agitați iar apoi devin frustrați.

În primul rând trebuie să îți propui să ai o întâlnire foarte relaxantă și deschisă, în care să vă cunoașteți într-un mod cât mai plăcut cu putință. Nu trebuie să mergi la întâlnire cu gândul de a pune întrebări în stil judecătoresc sau în stilul unui interviu. Trebuie să încerci să dezvolți comunicarea cu întrebări deschise de genul “cum”, “când”, “în ce fel”, “de ce”, astfel încât discuția să devină interesantă pentru ambele părți.

Încearcă să pui întrebări inteligente, să fii un bun ascultător și să oferi încredere prin propriile povestiri, experiențe sau păreri. Caută ca prin intermediul întrebărilor să găsiți lucruri comune, pasiuni care vă unesc și care pot constitui piatra de temelie a unei viitoare relații.

Prima atitudine pe care trebuie să o îmbrățișezi este curiozitatea. Fii curios! Până la urmă de asta mergi la o întâlnire, să afli cum este persoana respectivă, să analizezi și să poți trage concluzii care să te ajute să îți dai seama dacă întâlnirile voastre se pot concretiza într-o viitoare relație sau nu.

Încearcă să nu îți povestești întreaga viață de la prima întâlnire! 😀 Trebuie să găsești un echilibru între ascultare și vorbit. Nu te grăbi! Pune întrebarea, așteaptă răspunsul după care poți dezvolta discuția cu o nouă întrebare la subiect sau poți să îți povestești propria opinie, să vii cu propriile exemple, amintiri s.a.m.d.

Nu trebuie să îți amintești toată lista de întrebări. Sunt suficiente doar câteva care să te ajute în momentele în care nu ai idei sau când se așterne liniștea peste “masa tăcerii”. 😀

Înainte să începem, vă ofer alte câteva sfaturi.

 • Zâmbește! Este cel mai important. Starea de bine se transmite.
 • Elimină încordarea!
 • Fii foarte atent la ce spune pentru a putea să pui întrebările potrivite!
 • Privește persoana în față, nu stă cu ochii în pământ! Este o întâlnire, nu o înmormântare.
 • Discuta ca și cum ai discuta cu un prieten bun. Înainte de toate trebuie să vă lege o relație de prietenie.
 • Oferă-i încredere astfel încât să puteți discuta subiecte mult mai “sensibile”.
 • Locația în care vă întâlniți este importantă. Trebuie să “emane” siguranță. Când apare sentimentul de siguranță, relaxarea vine de la sine.
 • Nu întreba de foștii / fostele decât dacă este în interesul discuției. Dar nu prea văd de ce ar fi. Nu sunt prea multe persoane care doresc să își amintească de fostele iubiri. Trăiește prezentul și viitorul! Lasă trecutul acolo unde îi este locul!
 • Citește! Pune mâna pe o carte interesantă, pe ziarul din ziua respectivă, află informații proaspete. Dacă tu nu ai habar de nimic, nu ai citit un articol în viața ta, despre ce vrei să vorbești într-o discuție de lungă durată? Bine, te poți folosi de lista întrebărilor de mai jos dar problema este că lista se termină și apoi despre ce vorbești dacă tu ești tămâie? 😀
  Articol util => De ce este important să citești cărți.
 • Încearcă să nu-ți întrerupi partenerul, mai ales când începe să se deschidă, să vorbească liber și relaxat.
 • Fructifica orice subiect, idee, leagă-te de orice indiciu care apare pe moment pentru a dezvolta discuția!
 • Nu folosi întrebările din articole scrise pe site-uri de habarniști sau traduse de pe com. Cum să pui asemenea întrebări dacă ești sănătos la cap și nu vrei să fii intergalactic de penibil? :)) Exemple de întrebări care nu cred că își au rostul găsiți aici.
 • Încearcă să înțelegi persoana cu care discuți. Nu poți pune întrebările corecte dacă nu îl/o poți descifra. De exemplu, te întâlnești cu o iubitoare de literatură și tu o întrebi de teorema lui Pitagora ai băgat-o definitiv în ceață. :)) Îți dai seama că sunt slabe șanse să poți dezvolta subiectul în acest sens.
 • Pune întrebări legate de domeniul ei / lui de interes sau despre un subiect care crezi că este comun și care poate crea o legătură între voi.
 • Ascultă și analizează!
 • Folosește pauzele în vorbire pentru mici atingeri, gesturi tandre, săruturi … Stop! Nu te grăbi cu sărutul! Nu toate persoanele doresc să fie sărutate la prima întâlnire :))
 • La prima întâlnire trebuie să fii tu însuți! Întreba despre ceea ce vrei să afli în legătură cu persoana respectivă.
 • Află tot ce poți înainte de întâlnire de pe rețele sociale, prin intermediul prietenilor (mare grijă să nu întrebi un “prieten”/ o “prietenă” care are simpatii ascunse pentru aceiași persoană pentru că există șansa să primești niște sfaturi de neuitat). 😀
  Te va ajuta cu siguranță în timpul discuției să știi câte ceva despre persoana în cauză. De exemplu, dacă ea este fan Metalică și tu ești fan Salam și ai întrebat-o de manele ești ca și mort. 😀 Deși ar fi o poveste amuzantă … :))
 • Nu întârzia la întâlnire. Da prost, mai ales pentru o persoană pentru care punctualitatea este pe primul loc în viață.
 • Întrebările nu trebuie să sune ca la un interogatoriu. Implica-te în discuție! Da exemple personale (dacă nu ai exemple decente mai bine îți vezi de treabă), astfel încât să se creeze un raport de echilibru și siguranță.
 • Ai mare grijă cum pui întrebările! Tonalitatea, expresia feței s.a.m.d.
  Sunt foarte multe idei și lucruri de spus dar te mai las să îți folosești imaginația și inteligența. 😀 Exemplele de întrebări de mai jos sunt pe o parte un pic sortate pe “categorii”, iar pe altă parte sunt aleatorii ca să nu le poți învăța robotic. Nu acesta este scopul acestui articol. Ordinea în care pui aceste întrebări depinde doar de tine, de cum simți momentul potrivit, de cum decurge conversația ș.a.m.d.Citește, înțelege și dezvoltați propria viziune asupra unei întâlniri. Fii creativ! Ca în orice domeniu, creația este supremă.

Vorba maestrului Dinică:
“Vino la mine și impresionează-mă, emoționează-mă, stoarce-mi o lacrimă! …
Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană.
Fii profesionist, ce dracu!”

Lista posibilelor întrebări:

Începutul întâlnirii (Perioada de acomodare):

 1. Îți place acest loc în care ne-am întâlnit? Dacă nu îl putem schimba.
  (trebuie să ai tot timpul variante de rezervă)
 2. Ce băutură ai dori? Care este băutura ta preferată? Ce consumi de obicei?
 3. Cum ai prefera să ne petrecem timpul acum? / Ai vreo preferință în ceea ce privește modul în care ne petrecem această întâlnire? / Ce ai prefera să facem în această seară?
 4. Arăți tot timpul atât de bine? / Ești mereu atât de fermecător? / Ești tot timpul atât de fermecătoare? (Compliment)
 5. Cum a fost ziua ta până acum? Cum ți-ai petrecut ziua de astăzi?
 6. Cum arată o zi obișnuită din viața ta? Dar una neobișnuită?
 7. Te mai întâlnești și cu alte persoane în acest moment? Ai prieten? Ești într-o relație? (Pentru a evita posibilele neplăceri în cazul în care nu știi situația personală a persoanei cu care te întâlnești)
 8. Ce urăști / Ce te deranjează cel mai mult la primele întâlniri? (O întrebare care te va ajuta să eviți să faci ceea ce nu îi place).
 9. Care este cel mai interesant fel de mâncare pe care l-ai încercat? … Acum încercăm ceva nou? (În cazul în care întâlnirea este la un restaurant)
 10. Consumi alcool? Fumezi? Te deranjează fumul de țigară? (În cazul în care ești fumător. Atenție la alcool! Crede-mă că nu vrei să te faci praf la prima întâlnire. De preferat ar fi să îl eviți în totalitate)
 11. Ce poți să-mi spui despre tine în câteva cuvinte?
 12. Ce îți place să faci în general?
 13. Care este genul de întrebări pe care nu ar trebui să ți le pun? / Care este genul de întrebări pe care nu dorești să le auzi?

  Întrebări prin care afli ce tip de persoană este : 😀 

 14. Ce te face fericit / fericită? (Întrebarea mea preferată. Cel mai bine este să afli direct de la sursa care este baiul suprem :D)
 15. Ești o persoană sinceră? Ești o persoană directă, la obiect, care dă cărțile pe față?
 16. Ești o fire spontană? Îți plac doar lucrurile organizate sau surprizele?
 17. Cum ți-ai descrie propria persoană?
 18. Ești o persoană conflictuală sau liniștită?
 19. Ești o persoană matinală sau nocturnă?
 20. Îți place locul de muncă? Ce anume îți place la el?
 21. Cum definești succesul?
 22. Care este cel cel mai important obiect pe care îl deții?
 23. Știi să gătești? Dacă da, ce îți place cel mai mult să prepari? (Dacă nu știe, s-ar putea să faci foamea în viitorul apropiat, asta dacă în portofelul tău nu există $$$ pentru restaurante :)))
 24. Cum te distrezi cel mai bine?
 25. Ce îți trebuie să fii fericită / fericit?
 26. Crezi în fericire? Dacă da, cum ai descrie-o?
 27. Cum vezi fericirea absolută?
 28. Ai face totul pentru fericire?
 29. Când ai fost cel mai fericit? / Când ai fost cea mai fericită?
 30. Care a fost cel mai frumos moment pe care l-ai trăit în ultima perioadă?
 31. Care a fost momentul / au fost momentele în care te-ai simțit extraordinar de bine?
 32. Cum te relaxezi atunci când ești stresat / stresată?
 33. Prin ce ești diferit / diferită față de alte persoane?
 34. Dacă astăzi ar fi ultima zi din viața ta, ce ai face?
 35. Ce te face să râzi cel mai mult?
 36. Ce crezi că te face diferit / diferită față de alte persoane?
 37. Ce calitate / Ce calități crezi că te evidențiază?
 38. Ce înseamnă pentru tine o viață împlinită? / Cum îți imaginezi o viață împlinită?
 39. Ce îți place cel mai mult la tine?
 40. Ce îți place să faci în timpul liber? Cum îți petreci timpul liber?
 41. Ce ar trebui să știu despre tine, ceva despre care nu mi-ar trece niciodată prin minte să te întreb?
 42. Ce te face să te simți în siguranță?
 43. Ce te motivează în viață astfel încât să dai tot ce ai mai bun din tine?
 44. Care a fost cel mai dificil lucru pe care l-ai făcut?
 45. Care a fost cel mai înfricoșător lucru pe care l-ai făcut?
 46. Care este cel mai trăznit lucru pe care l-ai făcut până acum?
 47. Care este cea mai mare nebunie pe care ai făcut-o până acum?
 48. Care este cel mai nebun lucru pe care l-ai făcut până acum?
 49. La ce te gândești acum?
 50. Există ceva la care lucrezi acum? (Din punct de vedere profesional)
 51. Care e cea mai interesantă persoana pe care o cunoști?
 52. Ce părere ai despre tine ?
 53. Cu ce realizare te mândrești cel mai mult?
 54. Dacă ai avea posibilitatea să ți se îndeplinească trei dorințe, care ar fi acelea?
 55. Preferi să fii deșteaptă și nefericită sau fericită și mai puțin inteligentă? De ce? (Întrebare capcană)
 56. Dacă ai avea o super putere ce ai schimba la tine? De ce?
 57. Care este cel mai mare regret din viața ta?
 58. Dacă banii și cariera nu ar exista care ar fi locul de pe planeta unei ai alege să locuiești?
 59. Ești o persoană superstițioasă? Dacă da, care sunt superstițiile tale?
 60. Care a fost cea mai mare frică a copilăriei tale?
 61. Poți să îmi descrii cea mai mare fantezie a ta? Sau o păstrezi pentru data viitoare? 😀
 62. Ce te face să zâmbești?
 63. Care a fost cel mai amuzant moment din viața ta?
 64. Ce ai schimbă dacă ai conduce întreaga lume?
 65. Ce persoană din viața ta admiri cel mai mult și de ce?
 66. Care este ziua ta favorită din săptămână?
 67. Care este cel mai important obiectiv din viața ta?
 68. Care este cel mai curajos lucru pe care l-ai făcut?
 69. Ce modele ai în viata?
 70. Cine are cea mai mare influență în viața ta?
 71. Ce trebuie să aibă o conversație ca să o poți considera bună sau foarte bună?
 72. Ce abilitate secretă ai?
 73. Care e momentul tău favorit din zi? Ai un astfel de moment?
 74. Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum?
 75. Care a fost cea mai frumoasă zi din viața ta?
 76. Care este cel mai norocos lucru care ți s-a întâmplat?
 77. Care ar fi lucru pe care l-ai face dacă ai știi că ai toți banii și toate resursele din lume la dispoziția ta?

  Dragoste & Relație

 78. Ce ți-ar plăcea să găsești la un bărbat / o femeie astfel încât să fie interesant/ interesantă?
 79. Ce ar trebui să aibă o femeie / un bărbat ca să fie interesant / interesantă?
 80. Care au fost lucrurile cele mai trăznite / nebunești pe care le-ai făcut?
 81. Ce înțelegi prin dragoste?
 82. Crezi în dragoste la prima vedere?
 83. Cum îți imaginezi iubirea adevărată / reală?
 84. Cum ai descrie o relație?
 85. Ce cauți, în mod special, într-o relație?
 86. Ce îți dorești cel mai mult de la o relație?
 87. Ce nu îți place într-o relație? Ce detești într-o relație?
 88. Ce calități ar trebui să aibă o relație să fie de lungă durată?
 89. Din punctul tău de vedere ce face o relație să fie extraordinară?
 90. Cum ar trebui să fie relația ideală pentru tine?
 91. Cum ar trebui să fie relația dintre tine și o persoană?
 92. Cum ți-ar plăcea să fie femeia / bărbatul visurilor tale?
 93. De ce tip de persoană te simți atrasă / atras?
 94. Dacă iubitul/ iubita te-ar înșela, i-ai da o palmă și te-ai despărți de el / ea sau l-ai înșela / ai înșela-o?
 95. Îți place să experimentezi sau îți plac lucrurile așezate?

  Familie & Prieteni & Acasă

 96. Cine sunt cei mai importanți oameni din viața ta?
 97. La cine apelezi pentru sfaturi?
 98. Ești apropiat de familia ta? Descrie-mi familia ta.
 99. Cum este familia ta ?
 100. Unde ai crescut?
 101. Unde te simți acasă?
 102. Unde ți-ai dori cel mai mult să locuiești?
 103. Ai prieteni adevărați? Vorbește-mi despre ei! 😀
 104. Cu cine locuiești?
 105. Care este locul tău favorit? Unde te simți cel mai bine?
 106. Care este cel mai bun prieten al tău? Ce îți place la ea / el? Ce îți place la prietenii tai?

  Vise & Planuri de viitor

 107. Care este cel mai mare vis al tău? Ce visuri ai pentru viitor?
 108. Ce fel de cadouri îți plac?
 109. Ce destinații de vacanță ai pentru viitor? / Ce locuri nu ai vrea să ratezi?
 110. Ce fel de vacanțe îți plac?
 111. Cum ar arăta vacanța ideală pentru tine?
 112. Cum arată viitorul tău? Cum îți imaginezi viitorul?
 113. Când erai copil, ce îți doreai să devii?
 114. Cum ar arăta viața și cariera ta în următorul an? Dar peste 5, 10, 15 ani?
 115. Dacă ar fi să vizitezi o țară sau o regiune de pe glob care ar fi aceea și de ce?
 116. Cine te inspiră? Aspiri să ajungi ca o anumită persoană?

  Lucruri favorite & Pasiuni

 117. Care sunt pasiunile tale? Care este cea mai mare pasiune a ta?
 118. Care este noua ta pasiune? Ce pasiune ai deprins recent?
 119. Care este cartea ta preferată? Care este ultima carte pe care ai citit-o? (Ai grijă de reciproca :D)
 120. Care sunt cărțile tale preferate?
 121. Care este melodia ta preferată?
 122. Care este filmul tău preferat? De ce îți place atât de mult?
 123. Spune-mi povestea ta favorită.
 124. Care este citatul tău preferat?
 125. Alb, negru, albastru, roșu, sau altă culoare?
 126. Îți plac câinii, pisicile sau alte animale?
 127. Îți place să colecționezi? Ce anume?
 128. Ești vegan?
 129. Care a fost eroul tău preferat în copilărie?
 130. Ce melodie te face să te simți extraordinar și de ce?
 131. Care a fost ultimul concert la care ai fost?

  Amintiri

 132. Care sunt cele mai frumoase amintiri pe care le ai?
 133. Care este realizarea ta cea mai mare?
 134. Care este cel prețios lucru pe care îl ai?
 135. Care a fost cel mai frumos cadou primit sau dăruit?
 136. Care este cea mai fericită amintire a ta?
 137. Când erai copil, ce voiai / visai să te faci la maturitate?
 138. Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit?
 139. Ce amintire din copilărie te face să zâmbești de fiecare dată?
 140. Care a fost cea mai frumoasă zi de naștere pe care ai avut-o?
 141. Descrie cea mai bună experiență pe care ai trăit-o într-o vacanță!
 142. Care este cel mai frumos cadou pe care l-ai oferit cuiva / pe care l-ai primit? (Aici trebuie să ai puțină reținere că poți să îi amintești de un cadoul de la fosta/fostul :D)
  Finalul Întâlnirii
 143. Dacă dorești ne putem vedea și în ziua X??
 144. Ce ți-ai dori să facem la următoarea întâlnire?
  * Acum depinde de ce s-a întâmplat în timpul întâlnirii. Dacă a decurs bine și doriți să vă mai întâlniți, stabiliți o formă de comunicare. Dacă nu driblezi situația finuț și te îndrepți liniștit spre casă. 😀

Care este genul de întrebări pe care ar trebui să le eviți?
– Care este cea mai romantică experiență pe care ai avut-o?
* Riști să îi aduci aminte de fostul / fostă, ceea ce îi va redeschide emoțiile și trăirile față de respectivul / respectiva. Astfel, există șansa să te trezești în perioada următoare că “involuntar” va începe să discute cu fostul/fosta. 😀
– Ai obiceiuri urâte? De ce s-ar simți stânjenită spunându-ți ție ce obiceiuri proaste are?
– Salvezi banii sau îi cheltuiești? Nu cred că ar trebui să te intereseze prea mult banii, mai ales la prima întâlnire. Aaaa! Dacă îți zice la a doua să vii cu Tesla, Model S 😀 s-ar putea să te intereseze și acest aspect. 😀

Alte surse de informare:

Ce întrebări ai adăuga în acest articol?

Mulțumesc! 😇

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here