Top cu cele mai Populare si Utile site-uri din România

0
6204
Cele mai populare site-uri

Expansiunea internetului din ultimii ani a creat mediul propice pentru crearea și dezvoltarea site-urilor românești pe diferite categorii utilitare. În enumerarea de mai jos voi încerca să prezint cele mai populare și utile site-uri românești, cele care pot deschide vă pot lărgi orizontul cunoașterii într-un anumit domeniu sau site-urile utile în viața de zi cu zi.

Topul site-urilor din categoria Sănătate

Există foarte multe site-uri în acest domeniu însă foarte multe dintre ele se abat de la categoria pe care o reprezintă: sănătatea. Un al doilea motiv este conținutul inadecvat de tip “monden” care apare pe unele dintre site-urile mari. M-am oprit la aceste 3 site-uri care mi se par foarte utile:

Sfatul Mediculuihttp://www.sfatulmedicului.ro/

Cel mai popular site din categoria “Sănătate” oferă numeroase informații despre afecțiuni, termeni medicali, semne și simptome, liste utile cu unități și instituții medicale, dicționare medicale, liste cu medici în funcție de specializări precum și posibilitatea de a comunica direct cu un medic specialist. M-a atras și zona rețetelor naturiste și dietetice care consider că pot aduce un plus sănătății.

De departe cea mai utilă zonă a site-ului este cea a forumurilor organizate pe categorii medicale pe care o puteți găsi aici. Pe lângă articole, medicii specialiști pe respectivele probleme medicale, spitale și clinici aveți și posibilitatea de a pune o întrebare cu probleme de sănătate.

RoMedichttp://www.romedic.ro/
Site-ul este la fel de bogat în informații ca precedentul și destul de bine structurat pe categorii. Site-ul aduce în plus secțiunea produselor medicale și o aplicație foarte interesantă denumită Activ (“Jurnal de activitate fizică”) care te ajută să îți îngrijești corpul prin intermediul unui program și calculator cu diverse funcții. În final mai trebuie menționat forumul site-ului, cu subiecte din domeniu medical și cu destui membrii activi.

Doctor Bunhttp://www.doctorbun.ro/
“Doctor bun” se vrea a fi un catalog online cu medici clasificați în funcție de specializări sau ordonați pe județe, psihologi și unități medicale. Este util atunci când vrei să găsești o listă de psihologi sau medici în funcție de afecțiunile dorite. În pagina dedicată fiecărui medic puteți găsi date de contact, informații profesionale, ce boli tratează precum și comentariile pacienților (pro/contra) despre fiecare medic în parte.

Site-uri din categoria Turism

Ghiduri-Turisticehttp://www.ghiduri-turistice.info/
Ceea ce m-a atras a fost pagina dedicată destinațiilor turistice din România (link). O altă ideea care mi se pare foarte interesantă este cea de a deveni “ambasador” al site-ului prin intermediul căruia îți poți povesti peripețiile și experiențele din vacanțe, bineînțeles având și anumite beneficii. 😀 Site-ul mai conține galerii foto, sfaturi și experiențele turiștilor.

Turist Infohttp://www.turistinfo.ro/
Este o adevărată colecție cu unitățile de cazare prin care vă puteți face rezervări în funcție de locația unde doriți să vă petreceți vacanța. Site-ul nu are un design extraordinar însă compensează prin oferta informațională pe care o oferă. Pe lângă datele de contact și descrierea cazării puteți vedea imagini, hărți, prețuri și ceea ce mi se pare cel mai important că puteți citi recenziile și comentariile celor care au fost cazați, ceea ce vă oferă șansa de a evita greșelile altora.

Volahttps://www.vola.ro/
Vă puteți rezerva bilete de avion, cazări la hoteluri, mașini (http://www.rentalcars.com/) și vacanțe. Puteți prinde și anumite oferte pentru biletele de avion, însă totul depinde de perioada în care doriți să călătoriți.

Info Pensiunihttp://www.infopensiuni.ro/
Liste cu pensiuni și vile în funcție de locațiile din țară.

Vremeahttp://www.vremea.net/
Numele site-ului exprimă exact utilitatea lui. Vremea este foarte importantă atunci când îți planifici vacanța. Logic! Nu? 😀

Site-uri din domeniul Transporturilor

Wazehttp://www.waze.ro/
Oferă cea mai utilă aplicație pentru șoferi. Aplicația poate fi descărcată de aici (Android) sau de aici (Apple). Site-ul conține și o harta live unde șoferii semnalizează în timp real diferitele probleme din trafic precum: lucrări, gropi, trafic blocat, poliție. Nu degeaba Google a achiziționat această aplicație. 😉

Autogărihttp://www.autogari.ro/
Informații despre cursele între diferite localități din țară. Aveți un filtru de căutare pentru curse, orarul și posibilitatea de a închiria autocare pentru diferitele evenimente. Tot pe site puteți face și rezervări.

Taxihttp://www.taximetre.ro/
Date de contact ale firmelor de taxi din fiecare oraș al țării. Foarte interesante sunt comentariile clienților pe care le găsiți în fiecare pagină a firmelor de taximetrie. Astfel, aveți păreri utile care vă pot ajuta în alegerea unei anumite firme. Atenție! Nu vă lăsați copiii, soțiile, prietenele și nu călătoriți sub influența alcoolului pentru a evita riscul de a da de persoane rău intenționate iar cei dragi vouă sau chiar voi să fiți în imposibilitatea de a vă apăra. S-au întâmplat foarte multe incidente cu taximetriștii. Mare atenție cu cine călătoriți!

InfoFerwww.infofer.ro
Prezintă mersul trenurilor CFR, tipul trenurilor, orarul călătoriilor, clasele, prețul călătoriilor și alte detalii utile celor care călătoresc cu acest mijloc de transport.
Trenuri privatehttp://tren.transira.ro/

Distanțe rutierehttp://distanta.ro/
Puteți calcula și vizualiza în timp real distanțele dintre localități cu ajutorul unui calculator intercalat cu harta interactivă oferită de Google Maps. Dacă nu sunteți mulțumiți puteți căuta și alte site-uri din această categorie pe motorul de căutare Google.

Știri și informații pentru pasionați

Promotorhttp://www.promotor.ro/
Tot ce ține de domeniu auto: mașini noi, teste, informații utile, foto și video.

Tuninghttp://www.4tuning.ro/
Informații pentru pasionați tuning-ului, știri, reportaje, analize, instrumente utile precum calculator de taxa auto.

Motocicletehttp://www.motociclete.com.ro/
Site-ul este dedicat fanilor fenomenului. Conține știri, fotografi și videoclipuri cu evenimente, concursuri (pagina “club sportiv”) și tot ce ține de domeniu.

Afaceri & Comert

Bursa de Transporthttp://ro.bursatransport.com/
CargoPediahttps://www.cargopedia.ro/
Ambele sunt burse pentru transportul de mărfuri la nivel național și internațional. Sunt utile atât pentru cei care doresc să își transporte marfa cât și pentru transportatorii care au camioane disponibile. Ambele site-uri oferă opțiuni premium prin care puteți accesa toate facilitățile platformelor, notificări prin e-mail și sms, hărți, calculator distanță și costuri, prețurile carburanților și multe alte opțiuni. Din ce știu, pe Cargopedia, sunt și liste negre cu rău-platnici, ceea ce face foarte greu de fentat sistemul, mai ales că la înregistrare trebuie să oferi informațiile firmei și alte detalii care nu vor permite țeparilor să își facă de cap.

Autovithttp://autovit.ro/
Cel mai mare site de anunțuri auto: vânzări mașini noi sau second hand. Este extrem de cunoscut în domeniu și nu cred că merită prea multe detalii.

Piese Autohttp://www.pieseauto.ro/
Util pentru șoferii care au nevoie de piese auto de schimb. Site-ul este foarte clar, bine structurat și extrem de bogat în oferte. De asemenea, aveți și secțiunea de dezmembrări mașini.

Imobiliarehttp://www.imobiliare.ro/
Liderul din domeniul anunțurilor imobiliare. Anunțuri de vânzări sau închirieri imobile, executări silite și agenții imobiliare. Pe site sunt și câteva utilitare precum: sugestie preț, hartă chirii (estimări de prețuri pe anumite zone), indicele cu media prețului solicitat pe metru pătrat util și știri din domeniul mobiliar.

Consohttp://www.conso.ro/
Pe lângă informațiile despre credite, depozite și carduri, cel mai mult îmi plac calculatoarele prin care poți compara condițiile de creditare ale băncilor de pe piață: DAE, costuri totale, prima rată și alte detalii interesante. De exemplu, pentru credite de nevoi personale puteți găsi calculatorul aici. De preferat ar fi să nu fiți nevoiți să aplicați pentru nici un tip de credit. 🙂

AgroIntelhttp://agrointel.ro/
Este cel mai mare site din domeniul agriculturii. Sunt prezentate știri agricole, știri despre subvenții, declarații și interviuri cu membrii ai Ministerului Agriculturii, informații despre problemele arzătoare ale fermierilor români. De departe cea mai interesantă categorie este cea a culturilor profitabile, unde sunt prezentate idei de afaceri și interviuri cu fermierii români.

Administrația Națională de Meteorologie – http://www.meteoromania.ro/anm2/
Agricultura fără date meteorologice nu prea se poate. Interesante sunt hărțile care conțin cantitățile de precipitații lunare. Le găsiți mai jos de harta principală, la “Produse Meteo”.

Curs Valutarhttp://www.cursbnr.ro/

Calculator Salariuhttp://www.calculatorsalariu.ro/
Un instrument extrem de util pentru toți salariații și angajatorii care doresc să calculeze salariul net, brut, CAS, șomaj, asigurare socială de sănătate (CASS), cam tot ceea ce ține de costurile angajatorului.

Olxhttp://olx.ro/
Are la ora actuală cel mai mare trafic, locul 6 în Alexa Trafic pe RO. Sincer sunt uimit că au ajuns pe locul 6, dar dacă stai să te gândești cât au investit în reclamă TV și online rezultatele sunt naturale. Cât va ține acest trafic? Vom vedea …

Okaziihttp://www.okazii.ro/
Un veteran al site-urilor de anunțuri care încă se menține în top 50, ca trafic, la nivel național. Cel mai mult îmi place sistemul de notare al vânzătorilor care îți arată din start dacă ai de a face cu un vânzător serios sau nu.

Cele mai căutate site-uri cu locuri de muncă

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncăhttp://www.anofm.ro/
Prezintă anunțuri cu locuri de muncă vacante la nivel național sau în străinătate, cursuri de formare profesională și foarte multe informații utile pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Ejobshttps://www.ejobs.ro/ (Locul 104 – Alexa Trafic)
Best Jobshttp://www.bestjobs.ro/ (Locul 162 – Alexa Trafic)
Cele două site-uri nu mai au nevoie de prezentare.

Legislație și Economie

AvocatNethttp://www.avocatnet.ro/
Cuprinde informații ce țin de toate aspectele juridice precum și știri și articole din domeniu. Prezintă și o secțiune premium care oferă acces nelimitat la conținutul site-ului. De asemenea, puteți adresa o întrebare pe forum sau puteți căuta ajutor de specialitate pe “Bursa de Servicii“, unde puteți cere o ofertă de preț.

ANAF (Agenția Națională de Administrare fiscală) – https://www.anaf.ro

Cod Fiscalhttp://codfiscal.net/
Este stufos și plin de informații, ghiduri, analize și proceduri financiare. Fiecare secțiune are câte o arhivă bogată, ca de exemplu arhivă dedicată PF & PFA (Persoanelor Fizice și Persoanelor Fizice Autorizate).

Legihttp://lege5.ro/
Lege5.ro poate fi descris ca un “dosar legislativ online” care cuprinde legile ce aparțin de legislația și jurisprudența românească și europeană, legile ce țin de fiscalitate și contabilitate, ultimele modificări ale legilor precum și ultimele monitoare oficiale publicate.
LegeStarthttp://legestart.ro/
– este fratele mai mic unde puteți citi știri, noutăți legislative, noul cod fiscal, monitoarele oficiale și articole pentru publicul larg. Forumul este are membri activi și pare a fi destul de bun – http://forum.legestart.ro/.

Contabilul – http://contabilul.manager.ro/
Un site pentru contabili cu informații și documentație în domeniu. Cele mai interesante părți ale site-ului mi se par studiile de caz și Clubul contabilitate.

Copii & Caritate & Adopții

Sunt extrem de multe site-uri în aceste domeniu. Sincer să fiu este foarte greu să aleg. Toate merg pe cazuri umanitare. Poți să alegi între suferințele oamenilor?!

Copiihttp://www.copii.ro/
Site-ul Autorității Naționale pentru protecția drepturilor copilului și Adopție.

Ador Copiiihttp://www.adorcopiii.ro/
Este site-ul asociației cu același nume “Ador Copiii”, organizație neguvernamentală care se ocupă cu asistența familiilor care doresc să adopte copii la nivel național.

Împartehttp://www.imparte.ro/
Un site prin care îți poți arăta latura umană. Poți dona obiecte, bani sau sânge. Puteți face o donație pentru persoanele care au nevoie urgență – Link, anunțurile cu donații în obiecte le puteți găsi aici. O altă pagină importantă este cea cu donații sânge. Puteți găsi centre de donare sau direct pe site cererile persoanelor care au nevoie de sânge.

Salvați copiiihttp://www.salvaticopiii.ro/

Cred că este unul dintre cele mai cunoscute site-uri umanitare. Principala lor campanie este în momentul de față dotarea maternităților cu echipamentele necesare salvării nou-născuților.

Școala Mamelorhttp://www.scoalamamelor.ro/
Sprijin pentru mamele aflate în situații dificile de viață. Este o linie telefonică gratuită unde femeile aflate în nevoie pot suna și cere consiliere și ajutor. Puteți folosi și forumul site-ului unde se poate iniția o discuție.

Asociația “Ana și Copiii”http://anasicopiii.ro/
Proiectele derulate de asociație le găsiți accesând acest link.

Sigur.infohttp://www.sigur.info/

Au activități de informare, conștientizarea și promovarea a unui internet mai sigur. Scopul lor este protejarea copiilor împotriva abuzurilor, pedofililor, a traficului de carne vie și a tuturor riscurilor la care sunt supuși copiii care au acces la internet fără control. Foarte utilă pentru părinți este pagina cu programe de filtrare și control parental care ajută la controlarea conținutului online care este accesat de copii și pe care o găsiți aici.

Adopții Animale

Adopții Câinihttp://www.adoptiicaini.ro/
Adopții Pisicihttp://www.adoptiipisici.ro/
Adăposturi pentru animalehttp://www.protectiaanimalelor.org/adaposturi/
Adopta un Suflet (Câini și pisici)- http://adoptaunsuflet.ro/

Ecologie & Natura & Animale

Green Peacehttp://www.greenpeace.org/romania/ro/
Cea mai cunoscută organizație internațională se implică în România pentru salvarea mediului înconjurător. Sunt foarte activi în domeniul defrișărilor ilegale care au văduvit țara noastră de păduri virgine de o importanță mondială.

Ecoruralishttp://www.ecoruralis.ro/
Este site-ul asociației de țărani care practica agricultura tradițională și organică. Cea mai răsunătoare campanie este cea a distribuției gratuită de semințe tradiționale românești. Asociația este printre puținele care se luptă pentru salvarea semințelor românești. Un alt capitol interesant este cel al Evenimentelor Țărănești.

Plantam Fapte Bune – http://www.plantamfaptebune.ro/

Este dedicat acțiunilor de împădurire la nivel național. Ca utilitar site-ul are și o harta a pădurilor din România, păduri tăiate, raportate și validate.

Eco Magazinhttp://www.ecomagazin.ro/
Tot ce ține de ecologie și dezvoltare durabilă, alimentație și sănătate, energie, climă și accidente ecologice.

Toate animalelehttps://www.toateanimalele.ro/
Un atlas cu animale domestice și sălbatice care prezintă colecții foto interesante și informații pentru fiecare rasă în parte.

Zoolandhttp://www.zooland.ro/
Informații și curiozități despre animale.

Cele mai populare forumuri românești + Grupuri și Comunități

SoftPediahttp://forum.softpedia.com/
Este cel mai mare și mai activ forum din România, cu foarte multe subiecte și comentarii utile.

TPUhttp://www.tpu.ro/
Este un site interactiv în care sunt postate tot felul de întrebări și răspunsuri, interesante sau năstrușnice. Comunitatea este destul de activă la întrebările decente. 😀

Seopedia.rohttp://forum.seopedia.ro/forum.php
Cea mai mare comunitate de webmasteri din țară, o comunitate selectivă cu reguli clare. Site-ul se ocupă cu tot ce ține de SEO și SEM. Pentru webmasterii începători este extrem de util pentru că are topici dedicați de unde pot învăța să optimizeze website-urile. Marketplace-ul este zona în care poți cumpăra sau vinde de la conținut web până la domenii și website-uri. Personal activez de câțiva ani pe site și este ok. Atât timp cât ai o conduită decentă vei avea numai de câștigat.

Grupurile de pe Facebookhttps://www.facebook.com/search/groups/
Chiar dacă Facebook nu este site românesc am adăugat acest link datorită utilității grupurilor create de români pe site. Sunt comunități întregi pe diferite domenii în care poți activa. Oamenii postează link-uri cu ultimele știri, pun întrebări despre problemele pe care le au sau pur și simplu se mândresc cu realizările proprii.

Cultura & Educație & Școală

Wikipedia – https://ro.wikipedia.org/
Celebra enciclopedie online este lider absolut în domeniul informațional cu peste 388.852 de articole scrise sau traduse în limba română. Este o enciclopedie liberă bazată exclusiv voluntariat uman. Pentru a evita umplerea site-ului cu reclame folosesc donațiile voluntare ca sursă de finanțare.

DexOnline.rohttps://dexonline.ro/
Este cel mai vechi site din domeniu, dacă nu mă înșel, fondat încă din 2001 de Cătălin Francu. Ideea de voluntariat a funcționat perfect în acest caz, site-ul ajungând la sute de mii de definiții a căror surse sunt chiar dicționarele oficiale. Pe lângă motorul de căutare unde puteți găsi definiții ale cuvintelor pe care le căutați, site-ul conține și câteva pagini utile precum “Ghidul de exprimare corecta” sau “Articole Lingvistice” de un real folos pentru cei care au lacune sau care doresc să își îmbunătățească bagajul de cunoștințe.

Documentarehttp://www.filmedocumentare.com/
Un site care îți deschide orizontul cunoașterii astfel încât să poți ieși din manipularea cotidiană. Conține documentare deosebit de interesante organizate pe categorii sau în ordine alfabetica. Cele mai interesante sunt documentarele din categoriile “Conspirații”, “Controverse” și “Sănătate”.

Poeziehttp://www.poezie.ro/

Trecând peste faptul că designul lasă de dorit, ceea ce ar trebui să ne intereseze ar fi conținutul. Și cum sunt fan al împletirii cuvintelor într-o serenadă armonioasă vă invit să vă delectați cu câteva strofe.

O strofă dintr-o creație personală:

“Ori tu, ori eu, ori amândoi,
Ne învârtim în jurul fix,
Ca-ntr-un ciclon armonios,
Ca-ntr-o spirală infinită.”

Historia – www.historia.ro

Prezintă o tematică istorică diversă bazată pe curiozități și fapte istorice celebre. Este cel mai mare site românesc dedicat istoriei, aflat în strânsă legătură cu revista cu același nume.

Calificativehttp://www.calificative.ro/
Oferă posibilitatea evaluării printr-un sistem de notare foarte simplu bazat de calificativul acordat și justificarea lui printr-o scurtă recenzie. Început ca un proiect dedicat exclusiv educației, prin notele oferite profesorilor de către elevi, s-a dezvoltat și în timp și în alte specializări precum medicina, arhitectura, contabilitatea ș.a.m.d.

Didactichttp://www.didactic.ro/
Este un adevărat suport informațional pentru profesori, cu numeroase resurse educaționale și un forum foarte bun și activ– forum.didactic.ro – unde se discuta atât problemele cadrelor didactice cât și problemele și soluțiile care se pot aplica pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ românesc.

Meditațiihttp://anunturi-meditatii.ro/

Eduhttp://edu.ro/ – Site-ul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice
http://forum.portal.edu.ro/

Colegiihttp://www.colegiimei.ro/
Prin intermediul site-ului îți poți regăsi colegii de școală/liceu/facultate, asta dacă i-ai pierdut. 😀

Diacritice – http://diacritice.ai/
Secăricăhttp://www.secarica.ro/

Citatehttp://www.citatepedia.ro/

Arhivele Naționalehttp://www.arhivelenationale.ro/

Cele mai populare site-uri de Divertisment + Relaxare

Bancurihttp://mioritice.libertatea.ro/
Triluliluhttp://www.trilulilu.ro/

Cinemagiahttp://www.cinemagia.ro/
Cel mai mare site românesc dedicat cinefililor. Prezintă noutățile cinematografice, sinopsis-uri, trailere, informații despre actori, programul TV complet și multe altele. Pentru mine cea mai utilă pagină este cea cu filmele la TV, din ziua curentă, sortate în funcție de oră la care se difuzează. Selectez imediat filmele la care doresc să mă uit în fiecare zi, în funcție de nota IMDb/Cinemagia. 😀

Remihttp://remi-online.ro/
Program TVhttp://www.port.ro/
Titrărihttp://www.titrari.ro/
Muzică Popularăhttp://www.muzica-populara.com
Horoscophttp://www.horoscop-urania.com/
Versurihttp://www.versuri.ro/
Bilete concerte și evenimentehttp://www.bilete.ro/

Componente PC – Mobile – Gadget

My Garagehttp://www.mygarage.ro/
Androidhttp://www.androidro.ro/
Video Tutorialhttp://videotutorial.ro/
Gadgethttp://www.gadget.ro/
IT & Gadgetshttp://www.go4it.ro/
Mobilehttp://www.mobilissimo.ro/
Lab501 (review componente PC) – http://lab501.ro/
Pc Troubleshootinghttp://pctroubleshooting.ro/

Reviste interesante

Capitalhttp://www.capital.ro/
Ziarul financiarhttp://www.zf.ro/
Business Magazinhttp://www.businessmagazin.ro/
Economicawww.economica.net
Manager (Portal de știri)http://www.manager.ro/
Taifasurihttp://taifasuri.ro/
Formula Ashttp://www.formula-as.ro/
Descoperă – http://www.descopera.ro/
Efemeride
http://www.efemeride.ro/

Casa & Gradina & Design

Grădinahttp://gradina.acasa.ro/
Misiunea Casahttp://www.misiuneacasa.ro/
Casa meawww.casamea.ro
Gradina meahttp://www.gradinamea.ro/
Casa& Gradinahttps://www.casa-gradina.ro/
Casa Dexhttp://www.casadex.ro/

Liste & Date

Zelisthttp://www.zelist.ro/bloguri.html
Ghidul Primăriilorhttp://www.ghidulprimariilor.ro/
Trafichttp://www.trafic.ro/
Coduri Postale (Posta Romana)https://www.posta-romana.ro/cauta-cod-postal.html

Alte categorii

Copilulhttp://copilul.ro/
Diva Hairhttp://www.divahair.ro/
Creștin Ortodoxhttp://www.crestinortodox.ro/
Studențiehttp://www.studentie.ro/
Nikonhttp://www.nikonisti.ro/
Visehttp://www.vise.ro/

Ce site-uri ai mai adăuga în aceasta listă?
Îți mulțumesc pentru orice sugestie! 😇

Sursă imagine – https://pixabay.com/en/office-flowers-apple-computer-605503/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here